• • •
Discuţie cu TVR Craiova ca să vină să filmeze/transmită câteva (nu toate) din evenimentele din Râmnic cu ocazia Zilelor Imnului Naţional. Doamna de la telefon îmi mărturiseşte că o astfel de activitate presupune costuri de deplasare pe care postul TV nu şi le poate permite. Întreb cât şi îmi răspunde foarte prompt: masă şi casă pentru vreo 15 persoane timp de două zile plus vreo 7.500 de lei. De prisos să mai spun că evenimentele nu au mai apărut la TVR Craiova. În schimb - ca să spăl obrazul jurnaliştilor din Bănie - Radio Oltenia Craiova a avut o prestaţie foarte bună, fie prin corespondenţi, fie prin intervenţii în direct, acoperind foarte bine toate manifestările.
• • •
Pe la începutul lui septembrie, la Râmnic se va ţine un concurs internaţional de orientare. Adică în oraş, nu pe multele şi frumoasele dealuri din împrejurimi. Eu ştiu că se vorbeşte tot mai mult de ”jungla urbană”, iar oraşul tinde să se înscrie cu succes pentru un astfel de calificativ, dar totuşi... Adică în ce fel se vor orienta concurenţii? ”De la McDonald's spre Sud, până la River Plaza Mall, check-point la KFC-ul de la etajul trei, apoi spre Nord, până pe terasă la Divino şi punct final la Billa în parcare”? Eu ştiam că orientarea e cu muşchi de copac, cu busola pe hartă, cu curbe de relief, cu orientare după Carul Mare şi Steaua Polară şi altele asemenea... nu cu mersul cu taxiul printre blocuri şi semafoare.
• • •
De la 1 iulie, s-a majorat energia termică şi apa caldă în oraş. Creşterea e de vreo 8% - n-ar fi chiar un capăt de ţară - doar că vine după o altă creştere, de anul trecut, şi e înaintea ăleia de la anu'. Ce este mai enervant însă e că în Râmnic funcţionează o hotărâre de consiliu local de acum câţiva ani care zice că nu mai ai voie să te debranşezi de la furnizorul de apă caldă & căldură, recte CET Govora, că le strici ălora echilibrul termic. Altfel spus, ai - n-ai bani de căldură la calorifere, musai s-o primeşti. Şi, evident, s-o plăteşti. Iar dacă n-ai cu ce, din varii şi al naibii de multe motive, nu-i nimic: ţi se tot adună la restanţe la asociaţie, până când ţi se execută silit apartamentuil sau garsoniera şi atunci ai scăpat. De toate...A, şi încă ceva: preţul de producere al unei gigacalorii e mai mare decât cel care apare pe factura blocatarului cu vreo 70 lei. Iar ăştia 70 lei se acoperă ca subvenţie de la bugetul local, adică şi din taxele şi impozitele mele sau ale altora care nu stau la blocuri şi nu servesc CET Govora, ci s-au descurcat şi ei cum au putut. care cu o sobă, care cu o centrală, care cu o eoliană sau cu fotocelulă... Dar care compătimesc împreună, de nevoie, cu blocatarul subvenţionat şi captiv între elemenţii caloriferelor încălzite de CET Govora. Vorba lui Toma Caragiu: ”c-aşa-i în tenis”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu