joi, 16 octombrie 2014

Te iubesc, Românie electorală!

Ce dracu’ e cu mine de nu-mi plăcea de ţara asta? Cum de nu puteam s-o înghit, după toate câte a făcut şi face ea pentru mine, zi de zi, oră de oră, minut de minut? Mă uit la ştiri, citesc ziarele, caut pe net şi mă minunez de câtă grijă are ea de mine şi de cât de nerecunoscător pot fi eu.

Uite, a dat acum programul ”Prima maşină”, ca să ai ce parca în faţa casei cumpărată prin programul ”Prima casă”. Iar de el pot beneficia chiar şi românii din străinătate, că doar şi ei votează, nu? Aştept să dispară puradeii cerşetori de prin centru pentru că Guvernul a mărit alocaţiile pentru copiii din familiile sărace. Iar la anu’ mama o să meargă nu în una, ci în două staţiuni, să se trateze şi de inimă şi de astm, pentru că acelaşi Guvern îi va mări pensia cu 5%, chiar de la 1 ianuarie. Şi o să ajungă mai repede în staţiunile ălea pe noua autostradă Piteşti – Sibiu, care se va face, ce dacă nu e prinsă în masterplanul ăla de transport? Şi biletele de autobuz probabil că or să se ieftinească la cum scade preţul motorinei de o săptămână încoace. Şi va putea să şi muncească, dacă ar mai ţine-o puterile, de vreme ce are, de acum, voie să cumuleze pensia cu salariul.

Pe stradă, elevii merg parcă mai veseli spre şcoală, probabil de la manualele digitale cu care au fost cadorisiţi anul ăsta, chiar dacă ălea de hîrtie, pentru clasa I, încă nu au ajuns: cine mai are nevoie de ele? Şi veselie mare se citeşte şi pe feţele mamelor, pensionarilor, bugetarilor şi medicilor de familie care au luat nişte bani care nu li se cuveneau şi care nu mai păţesc nimic, şi nici banii ăia nu mai trebuie să-i dea înapoi, că i-a amnistiat Guvernul. Doamne, cât minunat poate să fie!

Aşa... ce va mai creşte? Salariul minim, cu 75 lei, de la 1 ianuarie 2015; şi apoi mai creşte o dată din iulie! Salariile bugetarilor, cu 30%, din 2016! Salariile medicilor din cauză de card de sănătate (?)! Salariile poliţiştilor cu studii, cu 25%! Şi temperatura de afară!

Ce scade (sau ce nu creşte)? CAS-ul... a scăzut! Preţul gazelor nu a crescut de la 1 octombrie şi va creşte doar de la 1 iulie 2016... dar atunci nu va mai conta, că doar vom avea salarii mai mari, nu? Nu mai creşte nici gaura din stratul de ozon (da, ştiu că nu e doar pentru români, dar e şi România pe globul ăsta, nu?)!

Ce se mai dă zilele ăstea? Ajutorul pentru apicultori, ca să poată furniza mierea care va curge la robinete după alegeri. Şi pentru crescătorii de bovine, ca să completeze cu lapte mierea de mai-nainte. Şi pentru fermieri: subvenţia la hectar. Se mai dau implanturi gratuite la femeile care au suferit mastectomii (Doamne, opreşte-te, nu mai rezist!). Se va construi un nou aeroport la Braşov. Se cumpără 51 de trenuri noi pentru metrou. Se dau bani pentru cei care vor să înceapă o afacere pe sistemul ”business angels”.

Ajunge!!! Opriţi!!! Gata, nu mai rezist!!! Recunosc în gura mare: am greşit, ţara dragă, ţară minunată!!! Te iubesc, România mea electorală!

O colegă de serviciu, care are de două zile copilul internat, îmi povesteşte că a trebuit să cumpere toate medicamentele necesare, trecute frumos, pe o listă, de medicul pediatru, pe motiv că farmacia spitalului e goală. Îmi astup urechile să nu o aud: la atâtea veşti bune, asta nu poate fi decât o provocare ordinară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu