joi, 6 noiembrie 2014

Râmnicu Vâlcea... altfel

Prima oară când mi s-a spus asta, parcă nu mi-a venit să cred. Apoi am început să caut date şi, până la urmă, s-a dovedit că cele auzite erau adevărate.

Adică Râmnicu Vâlcea este singurul municipiu reşedinţă de judeţ din Sudul ţării (adică din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, inclusiv Bucureştiul) în care turul I al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie a fost câştigat de Klaus Iohannis!



În ceea ce priveşte România judeţelor roşii (conform hărţii Mediafax)- în care se înscrie şi judeţul Vâlcea - doar patru municipii-reşedinţe - Râmnicu Vâlcea, Deva (jud. Hunedoara), Iaşi (jud. Iaşi) şi Suceava (jud. Suceava) - l-au dat câştigător pe Klaus Iohannis; dintre acestea, cea mai mare diferenţă de scor între Iohannis şi următorul clasat,Victor Ponta, adică aproape patru procente, s-a înregistrat la Râmnicu Vâlcea.

Un comentariu:

  1. Daca am considera ca sectorul 1 din Bucuresti este o entitate administrativa separata - hai sa facem un exercitiu de imaginatie intr-o lume in care imaginatia a luat chipul unui cosmar rosu, cu inaltimea de 1,92, cu sorginte combinata italo-albaneaza, cu ochelari, cu urechi de Micky Mouse care nu se vad intotdeauna, cu nevasta europarlamentar si socru senator si de care nu mai putem scapa cu niciun chip - diferenta de scor dintre Iohannis si Ponta este de 3,9% adica, un pic mai mare decat la Rm.Valcea unde procentul este de 3,59 %.
    Oricum, intotdeauna am spus ca valcenii sunt o specie separata de olteni care sunt mai mult orientati catre lumea occidentala decat spre cea balcanica, degraba aducatoare de neajunsuri in sudul tarii. Cand ma uit la manelistii ce-au cotropit mai cu seama sudul, ma gandesc cu groaza ca eram mai occidentalizati in comportament, trairi si mai cu seama in aspiratii pe timpul comunistilor. Doamne, am trait sa spun si enormitatea asta! Poate ca , incepand cu 17 noiembrie, vom avea si noi un presedinte cu bun simt, care sa nu behaie la televizor, care sa vorbeasca putin si sa faca mult; un presedinte la care ceilalti lideri europeni sa se uite de jos in sus - si la propriu si la figurat.
    Bravo valceni, inima sus ca nu ne-au invins!

    RăspundețiȘtergere