joi, 11 februarie 2016

Socoteli şi ciudăţenii

Fabuloaseînregistrările DNA cu medicul şpăgar din Oradea: dincolo de aritmetică şi mercurialul actualizat, la care se pare că era maestru (”5 litri de pălincă! Eu nici măcar nu pot înţelege! Vin la doctor... Pălinca e la nivel de 20 – 25 lei litru. (...) Vii cu 10 ouă şi un boţ de brânză şi... Ce să fac cu ele? Pune-mi 200 de lei şi-mi cumpăr eu câtă pălincă vreau”), doctorul supărat dă o vorbă pe cât de mare, pe atât de nepotrivită în gura lui: ”Şi niciodată ţara asta n-o să progreseze!”
Chestia e că nenorocitul chiar crede ce spune: în opinia lui, faptul că pacienţii nu săreau cu şpaga la nivelul aşteptat era considerat a fi o frână în dezvoltarea României. Păcat că o să-l condamne ăştia, că altfel, Doamne, cât de bun era de politician!

• • •

De ce să fie ciudăţenii doar la Bârlad? Dacă acolo acelaşi om este propus drept candidat la primărie de două partide, la noi acelaşi partid are, în fapt, doi candidaţi la primăria municipiului. Doar că la Moldova, onomastica este de-a dreptul delicioasă: Lefter este candidatul propus de Minciună!

• • •

1,55 euro. Cu atât a contribuit fiecare locuitor al României – de la cel cu ţâţa-n gură, pân’ la cel cu barba sură – la vindecarea rănilor după tragedia de la Clubul Colectiv. Suma totală plătită pentru spitalizări, ajutoare de deces, indemnizaţii acordate rudelor care au însoţit răniţii etc. este de 132.574.378 lei, adică aproape 29,5 milioane euro. Care, împărţiţi la cei (sub) 19 milioane de locuitori ai ţării, dau 1 euro şi 55 de cenţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu