vineri, 26 decembrie 2014

De Crăciun

Un titlu de pe burtiera de la Digi 24 din a doua zi de Crăciun: Distrugătorul USS Donald Cook vine în Marea Neagră pentru a promova pacea. Cam în stilul ”Trăiască lupta pentru pace”, dar cu americani. La ştiri se anunţa că Putin tocmai semnase noua strategie militară a Rusiei conform căreia NATO este privită ca o ameninţare.

În ajun de Crăciun, pe aceeaşi scară la un bloc din centrul Râmnicului, un preot plecat cu Crăciunul, întâlnind un grup de copii la colindat, le cere acestora să colinde în altă parte. Biserica nu suportă concurenţa nici măcar din partea copiilor.

După avalanşa de filme de Crăciun – din care am văzut doar o parte şi aia în timp ce zappam printre programe – mă gândeam că genul ăsta de producţii sunt o adevărata mină de aur pentru actorii pitici.

Din componentele unui coş de cadou ”Bunătăţi româneşti”: praline ”Heidi”; ştergar tradiţional românesc ”produs şi realizat manual din 60% acrilic, 40% poliester. Produs în UE”; con de brad ”ţara de origine Olanda”; coş maro ”confecţionat din salcie, produs în China”.

De Crăciun mi-a murit peştele ”Fişi”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu