miercuri, 26 august 2015

Estivale la final: farmacii, Schengen şi gunoaie

În zona Traian, ceva mai sus de Complexul  ”24 de trepte” (unde oricum funcţionează o farmacie din lanţul ”Băjan”), stă să se deschidă o altă farmacie, ”Dona”, plasată ”strategic” între mai vechile ”Sensiblu” şi ”Catena”. Aşadar patru farmacii pe o distanţă de aproximativ 100 m. Cât naiba de bolnavi suntem?

• • •

Are şi respingerea intrării în Schengen avantajele ei: pentru că face parte din acest spaţiu şi pentru că de aici au cale liberă până hăt, departe în toate colţurile UE, Ungaria vecină e asaltată de refugiaţii din Africa şi din Asia şi transpiră de zor lucrând la gardul ăla de sârmă de la graniţa cu Serbia. În schimb, la noi ajung numai refugiaţii clandestini ascunşi prin câte un TIR cu GPS-ul defect care confundă Budapesta cu Bucureştiul. ”Ghinion”, cum a zis prezindenţiabilul sas.

• • •

În oraş e în plină desfăşurare încă un un război între două firme care se bat pe gunoaiele locuitorilor (ca picanterie: firma Urban, care acum nu se dă dusă de la gunoiul râmnicenilor deşi nu mai are nici un temei legal pentru prezenţa în oraş după câştigarea licitaţiei de către Romprest, se lupta, acum 8 ani, cu firma Rosal, care, la fel, nu se dădea dusă de lângă acelaşi gunoi). Până la urmă, după ce ”modelul industrial” a picat şi a lăsat oraşul plin de locuri virane şi clădiri abandonate în care duduiau pe vremuri fabricile comuniste, după ce şi ”modelul turistic” a căzut în derizoriu pe motiv de lipsă de obiective turistice care să aducă vreun turist întreg la minte pe aceste meleaguri, poate că ”modelul deşeuri” este singurul viabil pentru Râmnicu Vâlcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu