luni, 11 februarie 2013

Steaguri

Astăzi, pe blog, voi arbora steaguri. În semn de apreciere, în semn de recunoaştere sau de frumoase amintiri. Şi, sincer, chiar nu-mi pasă cât de legal sau ilegal va fi considerat gestul ăsta.

Voi arbora întâi steagul regiunii Salzburg (sau Salzburgerland), pentru că oraşul cu acelaşi nume care îi este capitală - şi în care s-a născut Mozart, ceea ce explică suficient frumuseţea muzicii sale - mi se pare cel mai aproape de sintagma ”oraş de poveste”.
 

Urmează steagul altei regiuni: Macedonia grecească. Pentru că în staţiunile de acolo (mulţi dintre cei care au decis că e impertinent de scump să meargă la mare pe litoralul românesc îmi vor da dreptate) turiştii sunt primţi aşa cum se cuvine: cu un zâmbet, cu amabilitate, cu preţuri mici şi cu mult, mult bun-simţ, mai tare decât orice logo frunzos promovat pe sute de mii de euro.

Cu apă-n gură (cum se spune) ridic pe catarg următorul drapel: cel al regiunii Boemia de Sud (Jihoceský), unde se află districtul České Budějovice, unde s-a făcut pentru prima dată berea Budvar. Una din cele mai bune beri băute vreodată. Na zdraví!

Ultimul drapel arborat este cel al Ţinutului Secuiesc: pentru palinca de pere făcută cadou de o gazdă de o noapte la o pensiune din Sovata, pentru preţurile mici ale produselor ungureşti (delicioase) vândute într-un magazin alimentar din centrul Odorheiului Secuiesc, pentru nefireasca (pentru mine - regăţean din Oltenia!) linişte de pe bulevardul principal al Târgu Mureşului într-o amiază de duminică şi pentru apele minerale gustoase din Borsec şi din Tuşnad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu