joi, 10 ianuarie 2019

140.000

Acesta este numărul românilor care, conform Federaţiei Patronatelor din Turism, şi-au petrecut vacanţa de Crăciun prin ţară, la hoteluri, pensiuni şi cabane. Aceşti aproape 140.000 de petrecăreţi au reprezentat întreaga Românie multe zile la rând în toate buletinele de ştiri ale televiziunilor naţionale. Adică o populaţie mai mică decât a Piteştiului, spre comparaţie, sau 0,71% din populaţia României (de puţin peste 19.500.000 la 1 ianuarie 2018) a avut vizibilitate cât întreaga ţară. Drept urmare, am fost informaţi, pe larg, ce au mâncat, pe ce muzică au dansat, pe ce pârtii s-au dat, cum le-a plăcut lor să mănânce mămăligă ”autentică” şi, bineînţeles, cât de mult au aşteptat în coloană pe DN1 (cu variantă ocolitoare pe DN1 A) la întoarcerea acasă. Restul României televizate a fost reprezentat de inevitabilii constipaţi/diareici post-festin, nişte incendii şi câteva decese din accidente auto, probabil insuficiente pentru foamea de senzaţional a televiziunilor.

Cine ar fi urmărit buletinele de ştiri naţionale din această perioadă ar putea crede că întreaga ţară o duce într-o petrecere/bulgăreală/voie-bună pe Valea Prahovei, în Bucovina şi în Poiana Braşov sau, după caz, într-o pântecăreală la UPU.

Mi-aş fi dorit ca de aceeaşi expunere mediatică să beneficieze şi cei tot aproape 140.000 de români cu care ţara e mai săracă în 2018, fie pentru că au plecat din România asta petrecăreaţă, fie că au fost parte din sporul natural negativ din ultimii ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu