vineri, 1 februarie 2013

Din ciclul ”Marile mistere ale omenirii”, astăzi: factura CEZ

Nimic nu mă face să mă simt mai idiot decât încercarea (sortită din start eşecului) de înţelegere a unei facturi emisă de electricienii de la CEZ.

Pe ultima factură primită - care însumează 7 (şapte!) pagini – am reuşit să defalc suma de plată adunând o valoare – căreia i-am adăugat un TVA – cu o altă valoare, dar fără să-i mai pun TVA, că altfel nu ieşea; şi nu sunt deloc convins că am procedat corect. Restul serii mi l-am petrecut lecturând perplex stufoasele informaţii despre Componenta de Piaţă Concurenţială (!), Certificatele Verzi (!!), contribuţia de co-generare de înaltă eficienţă (!!!), extrase ample din legi sau regulamente şi altele la fel de inutile, dar care, evident, trebuie plătite.

Consider – sincer! - că modul de întocmire al facturii de către cei de la CEZ este pur şi simplu o bătaie de joc la adresa consumatorilor, din păcate captivi într-un sistem deloc concurenţial.

Am cerut nişte informaţii suplimentare despre cea mai proaspătă astfel de creaţie literară a celor de la CEZ, unde îmi apare o restanţă de câţiva zeci de lei (deşi achit, lună de lună, în termenele stabilite) despre care însă nu s-a obosit nimeni să scrie măcar un rând. Aştept răspunsul cu o încredere şi un optimism complet nejustificate.

2 comentarii:

  1. Vazund factura CEZ, mi se conecteaza-n freza un cuplet a lu" nea' Tanase de la Carabus !

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar factura de la CEZ este, dupa Teoria Relativitatii cea mai mare descoperire si realizare a Omenirii! Cred ca primul document care trebuie prezentat extraterestrilor in cazul in care vor veni totusi sa fie Factura CEZ! Ieri am primit un maldar de maculatura din care nu cred ca nici ei nu inteleg nimic! Banuiesc ca firma care le-a realizat programul cu pricina ori merita Premiul Nobel pentru Stiinta Nestiintei ori prima rezerva a unui spital de Boli Nervoase!

    RăspundețiȘtergere