luni, 18 februarie 2013

Echitaţie la Vâlcea!

Nu e prea departe de Râmnic: la 30 de kilometri (fix - pe contorul maşinii), în comuna Nicolae Bălcescu (astfel că un drum până acolo se poate ”cupla” şi cu vizita Muzeului ”Nicolae Bălcescu” – instituţie destul de prafuită, dar conacul şi împrejurimile fac să merite efortul), într-un peisaj de dealuri, mărginit de apa Topologului care trasează limita dintre Vâlcea şi Argeş. La dispoziţia amatorilor de călărie sunt trei cai – fetiţa mea a urcat pe arabul Shagya, cel mai cuminte şi, ca urmare, destinat copiilor – cu tot harnaşamentul necesar şi echipamentul de protecţie aferent călăreţului. Se pot face plimbări în padoc, sau se poate pleca prin pădurile din jur, la trap sau la galop, după cum e vrerea – dar şi experienţa – călăreţului. Iar stăpânul cailor, Marius ”Gigio” Sporiş, chiar se pricepe la asta: de la detalii despre descendenţii celor trei protagonişti până la felul cum se ”bate şaua” la trap, e în stare să vorbească şi să explice - fără să plictisească! – până la domolirea curiozităţii oricărui vizitator. Cei care doresc o astfel de experienţă, pot să-l sune la 0723423546; fie că au mai încălecat o şa, fie că vor să o facă pentru prima oară, nu vor regreta!

4 comentarii:

  1. SUPERR!!!
    DECAND ASTEPTAM ASA CEVA!
    NEPOTICA MEA ESTE INNEBUNITA DUPA CAI, AM INCERCAT LA PENSIUNEA "CASA VANATORULUI", LA OLANESTI, INSA FARA CONTINUITATE.....
    VOM MERGE SIGUR ACOLO, ZONA FIIND, INTAMPLATOR, PRINTRE PREFERATELE NOASTRE,CA OAZA DE LINISTE SI DE ESCAPADA IN NATURA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Am gasit postarea dvs intamplator, l-am sunat pe Marius, azi am si ajuns la Nicolae Balcescu si cu siguranta nu regret. E grozav sa gasesti oameni atat de pasionati de ceea ce fac. Calutii - minunati, imprejurimile - superbe!
    Pot sa dau un share blogului si respectiv linkului cu aceasta postare pe pagina mea de Facebook?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pasiunea lui Marius ”Gigio” Sporiş m-a încântat şi pe mine, de prima dată când ne-am întâlnit, iar cea ce face şi locul unde se întâmplă toate acestea sunt deosebite. Mă bucur că şi dvs. aţi avut parte de tot acest mix fermecător.
      Sunt, evident, perfect de acord pentru distribuirea acestei informaţii, sub ce formă veţi crede de cuviinţă.

      Ștergere
    2. ati fost? cat costa? posibilitati de cazare?

      Ștergere