joi, 29 august 2013

Râmnicu Vâlcea în 3D



După ce ani la rând am mers la Piteşti ca să putem vedea filme în 3D, la Râmnicu Vâlcea s-a inaugurat în mai, anul acesta, la Cinematograful Ostroveni, sistemul de proiecţie tridimensional - investiţie a primăriei. Cu ceva vreme înainte, prin decembrie anul trecut, un investitor privat făcuse un prim pas timid în direcţia asta, deschizând la ultimul etaj al Winmarkt Mall din centru un 3D, dar ceva mai slăbuţ calitativ şi, oricum, fără premierele la zi din domeniu.

Acum, după câteva luni în care au văzut că râmnicenilor le place în tridimensional, River PlazaMall (prin al cărui pustiu vântul bate cu un ecou din ce în ce mai puternic) şi-a adus aminte că în proiectul iniţial avusese un cinema 3D (dar pe care l-a lăsat baltă, investitorii fiind mai interesaţi să le facă un cazinou şmecher ţiganilor care îşi fac veacul prin centrul oraşului) şi anunţă un contract cu Line Cinema (am dat căutare pe Google şi n-am găsit absolut nimic despre o astfel de companie) pentru deschiderea, la etajul trei al mall-ului, a două săli de cinema, inclusiv cu proiecţii 3D.

Dar stai! (cum zic reclamele ălea cretine de la teleshopping), că n-am terminat. Însuşi onor Consiliul Judeţean Vâlcea a descoperit că Sala Mare (care e, din câte ştiu, sala cu cea mai mare capacitate din oraş) din imobilul în care domiciliază trebuie modernizată şi, dacă tot o modernizează, vrea să facă şi acolo încă un cinema 3D.

Până la urmă, la ce amorţeală se anunţă peste oraş, după ce s-a pus cruce – în toate dimensiunile posibile - la întreaga industrie locală, multele cinemauri tridimensionale vor fi de un real folos şomerilor ce nu vor avea ce pune pe masă acasă şi care îşi vor putea, astfel, scoate copiii să ia masa în oraş, la un 3D, privind pe ecran, prin ochelarii speciali, scenele cu mâncare pe care aproape că o pot atinge şi molfăind între măsele colţul de pâine veche pe care l-au adus în buzunar de-acasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu