miercuri, 22 ianuarie 2014

La Spitalul Judeţean Vâlcea, bolnavii vor veni cu insectele de acasă

”Nu vreau să mai fie nici o insectă în spital”, a declarat ritos presei locale preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Ca recent ”beneficiar” colateral al serviciilor oferite de bolniţa în cauză, îmi exprim următoarea nedumerire: dacă din motive de pustiu care domneşte în farmacia proprie, internaţii sunt trimişi în pijamale şi cu bileţelu-n mână la cumpărat de pastile, fiole, perfuzii, leucoplaste, feşe, branule sau mănuşi chirurgicale de la farmaciile din oraş (de preferat de la aia care a crescut şi înfloreşte chiar în poarta unităţii!), în cazul în care vor dispărea insectele, tot bolnavii vor trebui să le aducă şi p-ăstea de acasă? 

De vină pentru înmulţirea populaţiei de coleoptere au fost găsiţi, evident, bolnavii care vin cu mâncare de acasă, iar soluţia adoptată - la sugestia reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Plantelor (!!) - ar fi o nouă dezinsecţie cu un nou insecticid foarte puternic. Dacă la vizita prin saloane ar fi participat şi vreo Direcţie Judeţeană pentru Protecţia Bolnavilor (în cazul în care o astfel de instituţie ar fi fost inventată), poate că cineva ar fi putut avansa soluţia de bun-simţ a schimbării meniului de la cantina spitalului, din pâine mânjită cu margarină la mic-dejun, lături la prânz şi zoaie la cină, în ceva un pic mai comestibil, astfel încât aparţinătorii să nu mai fie nevoiţi să facă catering de trei ori pe zi cu sufertaşul la patul bolnavului.

Şi încă ceva: spirit ager, preşedintele CJ a mai remarcat că la ATI nu există nici o insectă, pe motiv de bolnavi puţini şi care mănâncă cel mult intravenos. Pentru a-i completa peisajul secţiilor bugsfree din SJ Vâlcea, aş putea adăuga că nici la Morgă nu prea sunt insecte, decât, cel mult, nişte viermi în cazul în care frigiderele cu răposaţi cedează nervos de la atâtea igienizări şi rămân fără curent electric.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu