luni, 1 octombrie 2012

România proverbială

Uneori mi-aş dori ca proverbele noastre să stea naiba doar în cărţi, ca mostre ale înţelepciunii populare multimilenare (...bla-bla-bla...) a românilor, şi nu să dau peste ele, zi după zi, la fiecare colţ de stradă! Din păcate, nu e aşa...

Astăzi, a venit rândul proverbulului ”Un nebun aruncă o piatră în apă şi zece înţelepţi se chinuiesc s-o scoată”. Îmi e peste putinţă să găsesc o prezentare mai succintă şi mai clară a ceea ce se întâmplă de aproape două săptămâni cu Oltchim, Diaconescu & Co. Cu o singură menţiune: cine e nebunul e clar; dar în ceea ce priveşte ”înţelepciunea” ălora de încearcă, zi de toamnă până-n seară, pe toate posturile tv, din toate poziţiile şi toate perspectivele posibile şi imposibile, să analizeze serios circul neserios declanşat de DD de la PP, am serioase şi indubitabile îndoieli.


Să nu uit: am preluat fotografia de mai sus de pe Times New Roman, cotidian on-line de umor voluntar care apare sub lozinca ”Doamne, ocoleşte-i pe români!” (ceea ce, se pare, chiar o şi face, perfect întemeiat altminteri); recomand, mai ales în contextul actual!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu