sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Mi-a plăcut

Observatorul de la ora 17.00 de sâmbătă, 21 ianuarie, de pe Antena 1 (nu sunt un ”fan” al postului, chiar dimpotrivă, aş putea spune), mai bine zis, partea de final a buletinului de ştiri. În care au fost prezentate, una după alta, doar veşti bune. Sau frumoase. Sau pline de speranţă.

Am aflat astfel că în România este un sat - Eibenthal, în Mehedinţi - unde nu se fură: de la desfiinţarea, acum 15 ani, a magazinului de pâine, în zilele din săptămână când prin cătunul de aproape 200 de familii trece maşina de pâine, oamenii lasă de dimineaţa, atârnate în copaci sau pe stâlpi, plasele cu banii potriviţi şi cu un bileţel în care sunt notate câte pâini vor să cumpere, şoferul maşinii de pâine făcând şi oficiul de vânzător; de ani buni nu s-a pomenit pe aici de vreun furt, de orice fel (să precize că satul e populat aproape doar de etnici cehi). A urmat apoi o ştire despre o donaţie de carte - 5000 de titluri - pentru o bibliotecă sătească din Râşca. ”Festinul” a continuat cu un material despre o cofetăreasă din Botoşani, care, în două camere din casa ei, face nişte torturi superb decorate cu figurine din marţipan, cu un altul despre un copil născut cu malformaţii la faţă, trecut deja prin şapte operaţii estetice dar în curs de eliminare completă a defectelor printr-o operaţie pentru care se solicita ajutor (am donat şi eu) şi, tot despre copii, cu o informaţie despre un bebeluş din SUA, născut în a 24-a săptămână de sarcină, cu o greutate de doar 270 de grame şi care acum, după aproape 5 luni de îngrijire atentă, era externat perfect sănătos şi cu o greutate de vreo două kilograme şi ceva.

După o săptămână de buletine informative pline de ştiri negative - despre manifestaţii în stradă, politicieni nesimţiţi, crime, violuri, mafioţi, pedofili, accidente - Observatorul ăsta a fost ca o gură de aer curat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu